Systemisch werk - Missing Link

02/02/2024

~Familie opstellingen~

✨️Missing Link ✨️

πΊπ‘’π‘Ÿπ‘Žπ‘Žπ‘˜π‘‘ 𝑑𝑖𝑗𝑑𝑒𝑛𝑠 β„Žπ‘’π‘‘ π‘—π‘Žπ‘§π‘§ π‘π‘œπ‘›π‘π‘’π‘Ÿπ‘‘ π‘£π‘Žπ‘› π‘šπ‘–π‘—π‘› π‘œπ‘œπ‘š 'π‘‚π‘™π‘Žπ‘“ π‘‡π‘Žπ‘Ÿπ‘’π‘›π‘ π‘˜π‘’π‘’π‘›' π‘”π‘–π‘ π‘‘π‘’π‘Ÿπ‘’π‘›π‘Žπ‘£π‘œπ‘›π‘‘. π‘‰π‘œπ‘’π‘™π‘‘π‘’ π‘–π‘˜ π‘šπ‘–π‘— π‘”π‘’Γ―π‘›π‘ π‘π‘–π‘Ÿπ‘’π‘’π‘Ÿπ‘‘ π‘œπ‘š π‘€π‘’π‘’π‘Ÿ 𝑑𝑒 π‘ π‘β„Žπ‘Ÿπ‘–π‘—π‘£π‘’π‘› π‘œπ‘£π‘’π‘Ÿ 𝑑𝑒 πΌπ‘›π‘‘π‘–π‘ π‘β„Žπ‘’ π‘…π‘œπ‘œπ‘‘π‘ . 𝐼𝑛 𝑧𝑖𝑗𝑛 π‘šπ‘’π‘§π‘–π‘’π‘˜ β„Žπ‘œπ‘œπ‘Ÿπ‘‘π‘’ π‘–π‘˜ π‘π‘™π‘œπ‘‘π‘ π‘’π‘™π‘–π‘›π‘” 𝑑𝑒 π‘£π‘’π‘Ÿπ‘“π‘–π‘—π‘›π‘–π‘›π‘” 𝑒𝑛 𝑑𝑒 π‘£π‘’π‘Ÿπ‘‘π‘Žπ‘Žπ‘™π‘ π‘™π‘Žπ‘” π‘£π‘Žπ‘› 𝑣𝑒𝑙𝑒 π‘œπ‘›π‘’π‘–π‘‘π‘”π‘’π‘ π‘π‘Ÿπ‘œπ‘˜π‘’π‘› π‘”π‘’π‘£π‘œπ‘’π‘™π‘’π‘›π‘  𝑒𝑛 π‘’π‘šπ‘œπ‘‘π‘–π‘’π‘  𝑑𝑖𝑒 𝑑𝑒 π‘£π‘œπ‘Ÿπ‘–π‘”π‘’ π‘”π‘’π‘›π‘’π‘Ÿπ‘Žπ‘‘π‘–π‘’π‘  π‘šπ‘’π‘‘ π‘§π‘–π‘β„Ž π‘šπ‘’π‘’ π‘‘π‘Ÿπ‘œπ‘’π‘”π‘’π‘› 𝑒𝑛 π‘›π‘œπ‘œπ‘–π‘‘ β„Žπ‘’π‘π‘π‘’π‘› π‘˜π‘’π‘›π‘›π‘’π‘› π‘’π‘–π‘‘π‘ π‘π‘Ÿπ‘’π‘˜π‘’π‘›. "π‘€π‘’π‘§π‘–π‘’π‘˜ 𝑖𝑠 𝑒𝑒𝑛 π‘˜π‘Žπ‘‘π‘Žπ‘™π‘¦π‘ π‘Žπ‘‘π‘œπ‘Ÿ π‘£π‘Žπ‘› π‘’π‘šπ‘œπ‘‘π‘–π‘’π‘  𝑒𝑛 π‘”π‘’π‘£π‘œπ‘’π‘™ π‘€π‘Žπ‘Žπ‘Ÿ 𝑔𝑒𝑒𝑛 π‘€π‘œπ‘œπ‘Ÿπ‘‘π‘’π‘› π‘Žπ‘Žπ‘› 𝑔𝑒𝑔𝑒𝑣𝑒𝑛 π‘˜π‘’π‘›π‘›π‘’π‘› π‘€π‘œπ‘Ÿπ‘‘π‘’π‘›.."

Afgelopen zomer heb ik de opleiding systemisch denken afgerond.

Een hele bijzondere opleiding waar je veel te weten kan komen over je eigen familie achtergrond en afkomst.

De mooie.. maar ook de minder mooie kanten.

Soms krijg je opeens helderheid en inzichten op onderwerpen, situaties die in je leven spelen waarvan de bron terug te herleiden is naar de vorige generaties.

Tijdens een systeemopstelling komen 'onopgeloste stukken' vanuit de vorige generaties naar de oppervlakte.

Dingen die in de onderstroom vaak wel voelbaar zijn in de volgende generaties.. maar waar vaak niet precies de vinger op gelegd kan worden:

●Migraties

●De/kolonisatie

●Oorlogstrauma

Zijn voorbeelden van onderwerpen die tijdens een opstelling naar boven kunnen komen en deze hebben uiteraard een hele grote imprint en ook impact op je hele familie systeem.

Ik behoor tot de 3e generatie van de Nederlands Indische migranten..

Een groot deel van mijn leven is een zoektocht naar mijn werkelijke roots. En de roots van mijn grootouders.

Ik hoor dan soms mensen zeggen: "Maar jij bent toch gewoon in Nederland geboren? Dus jij bent gewoon een Nederlander."

Tja, feitelijk hebben ze daar een punt. Ik heb een Nederlands paspoort. En moeders zijde van de familie is Nederlands.

Maar goed, zo voel en ervaar ik het niet.

En dat gevoel is dus niet exact in woorden uit te drukken. Het zit in ons DNA.

Het heeft ook te maken met de cultuur, het klimaat, de omgeving.. de mensen en de snelheid waarin we hier leven?

Het gevoel hebbende dat dit niet echt mijn land is. Niet het land waar ik volledig kan wortelen.

Maar waar dan wel?

Meerdere malen ben ik afgereisd naar IndonesiΓ«. Naar de plekken waar mijn oma is geboren. Waar mijn opa en oma hebben gewoond. Ik voel me daar sterk verbonden met het land, de cultuur en de mensen.

Is het voor ons voor te stellen hoe het voor hen moet zijn geweest?

Weggerukt uit hun vertrouwde omgeving.. op de boot gezet naar een voor hen onbekend (koud) land om daar maar opnieuw te moeten starten.. niet wetende wat de toekomst zou brengen op het gebied van huisvesting, werk, inkomsten, vrienden...

Ik voel dat ik onderdeel ben van een generatie die nog een hoop ballast met zich mee draagt van dit oorlogs- en migratie trauma. Zoekende is.

En het is onze verantwoordelijkheid om hiervan los te komen. Ons vrij te maken voor de generaties die volgen.. ( mijn kinderen..)

En daarom is dit systemisch werk zo belangrijk!

Energie is namelijk tijdloos en kan op elk moment nog getransformeerd worden.

Tijdens mijn eindexamen systemisch werk werd de familie Tarenskeen opgesteld...

Er kwamen dingen naar de oppervlakte wat voor een heel groot deel helderheid heeft gegeven op vraagstukken waar ik allang mee rondloop.

Goed tot zover voor nu..

Wordt vervolgd en ik voel ook dat ik binnenkort heht systemisch werk zal oppakken en zelf opstellingsdagen zal organiseren.

πŸ™
✨️

❀️Michelle

Foto geeft al een miniopstelling weer:

Van voor naar achter:

Gitarist: Olaf Tarenskeen

Papa: Humphrey Tarenskeen

Rechts: Pink Tarenskeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One comment on “Systemisch werk - Missing Link”

  1. Mooi dat je deze stap gemaakt hebt, zeker nu je mooie kinderen hebt die voor je staan in de familie lijn. Ik heb de jaartraining Sjamanistisch systemisch werken gedaan.

Copyright 2024 Β© Pranaki.com 
Chat openen
1
Scan de code
Hallo πŸ‘‹
Kunnen we je helpen?