Chris

Zingeving

Mijn hele leven lijkt in het teken te staan van een zoektocht naar erkenning, identiteit, zingeving en geluk. Ik probeerde dit te vinden door het beoefenen van de Oosterse Krijgskunsten, de Oosterse Geneeskunst, Yoga, meditatie, Tantra, mannencirkels, muziek. Ik merkte dat ik veel voldoening haalde uit het delen van mijn kennis middels het lesgeven, het geven van healings en het luisteren naar anderen. Middels de mannentraining 'De seksuele man' krijg ik de mogelijkheid kennis te delen over seksualiteit, self-healing, en de deelnemers dichter te brengen bij hun ware kern: een man vol compassie, kracht, liefde en onbegrensde energie!

Mijn passie

Oosterse Krijgskunst

Ik bekwaamde me in allerlei vechtsporten: judo, karate, taekwondo, pencak silat en nunchaku-do. Ik bleek talent te hebben en heb vele wedstrijden gevochten. Echter, winnen was nooit mijn doel. Na de zoveelste blessure in nog veel meer wedstrijden besloot ik te stoppen met vechten in competitieverband. Ik vond de weg naar de Ninja-school. Meteen was ik overtuigd van de kracht en de mystiek van deze eeuwenoude krijgskunst. Tot op de dag van vandaag bestudeer en beoefen ik Ninjutsu, in Nederland en in Japan.

Shiatsu Therapeut

Nadat ik de Sportacademie (ALO) afrondde, raakte ik meer geïnteresseerd in de Oosterse geneeskunst. Ik wist intussen hoe je iemand pijn kan doen en uit balans kan brengen. Daarom voelde het als mijn plicht om ook te leren hoe je iemand weer ín balans brengt en pijn kan wegnemen. Shiatsu, de Japanse vorm van acupressuur lag in mijn ogen het dichtst bij de Japanse krijgskunsten. De kennis daarover, combineer ik nu met de kennis over de chakra’s, de Tibetaanse geneeskunde en Pranic Healing.

Seksualiteit

Ik heb met seksualiteit altijd een haat-liefde verhouding gehad. Moeite met liefde geven en ontvangen, een vertekend beeld van de ontrouwe vrouw en overheersende man. Door Tantra en de zielsverbinding met mijn partner heeft mijn beeld van de mensheid volledig veranderd. ik zie het als mijn zielsmissie de kracht van liefde, seksualiteit en compassie over te dragen op zoveel mogelijk mensen.

Yoga

Zo'n 15 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met yoga toen ik een docente vroeg lessen te geven in mijn toenmalige dojo. Binnen een half jaar maakten we de overstap naar de eerste yogaschool in Amsterdam-West. Ik studeerde Hatha Yoga in India en combineer tegenwoordig al mijn ervaringen en opgedane kennis in mij eigen les, die ik zou omschrijven als Tantra Hatha Yoga, omdat we werken met het principe dat alle energie te transformeren is. Onder deze energie valt: het fysieke lichaam, maar ook emoties, gedachten, je omgeving…alles.

mannencirkel

Vanuit mijn jeugd ontwikkelde ik een beeld dat alle mannen onbetrouwbare klootzakken zijn (en alle vrouwen je uiteindelijk verlaten). Dat dit beeld onjuist bleek te zijn kwam het sterkst naar voren tijdens de mannencirkels waar ik enige tijd terug mee in aanraking kwam. Ik zag het als mijn taak en plicht om zoveel mogelijk mannen te leren kennen als de prachtige wezens die het zijn. Tijdens de praatcirkels wordt je uitgenodigd te praten en te luisteren vanuit je hart in plaats van je brein of ego of competitiedrang. Daarnaast zijn er vele oefeningen die de man kan gebruiken om zijn echte plaats te leren kennen, om zijn seksualiteit en vitaliteit te vergroten. Deze komen soms ook aan bod tijdens de cirkels.

Impressie

Bekijk ons aanbod

Copyright 2024 © Pranaki.com 
Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?