NEI Therapie

Met Neuro Emotionele Integratie, in het kort NEI, vind je de oorsprong van de disbalans die tot je klachten heeft geleid. Je gaat naar de oorzaak van je klachten en herstelt de balans. Oude patronen laat je los, waardoor symptomen zoals fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten verdwijnen. Lange praatsessies zijn niet nodig. Ook herbeleving van trauma’s hoeft niet. De kracht van NEI therapie is dan ook dat je snel tot de kern van het probleem komt.

Wat is NEI?

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen. NEI therapie is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en is gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Daarnaast wordt gebruik gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhaling.

Hoe werkt NEI?

NEI therapie richt zich op de oorzaak en motivatie van problemen en het loslaten van blokkades en belemmerende factoren. Het gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van symptomen. De NEI therapeut kijkt voorbij de klacht en gaat op zoek naar de oorsprong ervan. NEI gaat ervan uit dat vrijwel elke ziekte, pijn of klacht een emotionele oorsprong heeft. Dit wordt via het onderbewustzijn opgespoord. Onbewuste delen worden bewust gemaakt. Veel van je ervaringen ben je vergeten of heb je weggestopt. Je bent je er niet van bewust. Deze onbewuste delen worden wel in je lichaam opgeslagen. Ons onderbewustzijn fungeert als het ware zoals de harde schijf van je computer. Alle antwoorden en informatie zijn voorhanden. Op deze manier kunnen onbewuste delen invloed uitoefenen op de cellen en het celgeheugen en zo voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten zorgen.

Door middel van vragen stellen aan dit onderbewuste geheugen wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden, waardoor je nu in het heden ergens last van hebt. NEI helpt je deze emotionele blokkades op te ruimen. Hierdoor maak je de weg vrij voor genezing en ontwikkeling. Dit doe je door een techniek waarbij de linker en de rechter hersenhelft weer met elkaar communiceren. Dit activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk. Er zijn geen lange praatsessies nodig, ook is het niet nodig oud zeer opnieuw te beleven. Daarom ervaren mensen NEI als een zeer prettige therapievorm. Door deze zachte manier van werken is NEI ook heel geschikt voor kinderen.

De O-ringtest

Bij NEI testen we de spierspanning in de hand. Hiervoor vragen we de cliënt de duim en wijsvinger of middelvinger met elkaar te verbinden en voldoende kracht te zetten zodat de vingers niet zomaar uit elkaar kunnen worden getrokken.

Het onderbewuste reageert vervolgens op elke vraag die het krijgt met of een ontspanning, of een spanning in de spieren van de hand; Bij emotioneel geladen woorden, herinneringen of pijnpunten zal de spanning als het ware 'wegvallen'.

Therapeut

Chris Schindeler is afgestudeerd NEI en Shiatsu therapeut. Hij is werkzaam in de provincie Gelderland (Arnhem, Oosterbeek, Velp), maar geeft ook sessies in andere delen van Nederland. In de sessie combineert Chris de inzichten vanuit meerdere richtingen.

Tarieven

Kijk op onze tarievenpagina voor alle informatie

Afspraak maken of meer informatie?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact op!

  Copyright 2024 © Pranaki.com 
  Chat openen
  1
  Scan de code
  Hallo 👋
  Kunnen we je helpen?