Vrijheid in/en Liefde

31/01/2022

??????? ???????? ??/ ?? ??????

????? ?? ?????? ??? ??? ???? ??? ???? ??...

???????? ????...

??? ??????? ?????? ???????????????? ??? ???????...

??? ??? ?????? ??? ???? ??? ?????? ????????...

??????? ??? ?? ???? ?? ?? ?????????? ??? ??? ????????? ?????? ??? ???? ???????? ????.

???? ?? ??? ???????? ???????????? ?? ?????? ?????????...

"??? ????????? ?????? ?? ?? ????? ?? ?????? ?????? ?? ?????? ??? ????? ?????? ??? ????????. ??? ??? ?? ????? ????? ?? ????? ?? ??????. ?? ?????????? ??? ??? ??????? ?????????. ?? ????? ??? ?? ????? ?????? ????? ????? ?? ?? ??? ???????? ??????????????? ????? ??, ????? ?? ??????????? ?????? ?? ???? ??? ??? ????? ?????? ???????????? ????? .. "

Uiteindelijk ben je in wezen vrij! Zo vrij als een vogel...

Ik zei het vanmorgen nog tegen een zeer dierbare vriend van mij ,wiens leven zo totaal 180° graden anders is dan die van mij en zich momenteel niet vrijuit kan bewegen door persoonlijke levensomstandigheden.

???? zei ik: ‘Jij bent in wezen net zo vrij als ik. Je kan reizen de hele wereld over, je hoeft je ogen maar te sluiten en je te verbinden met je hart die een overvloedige stroom heeft van oneindige liefde en een krachtige energie die velen malen verder reikt dan het fysieke veld om je heen... Je hoeft je niet te laten beperken wat die levensomstandigheden ook met je doen, jij bent vrij, net zo vrij als ik! "

Vrijheid of daadwerkelijk vrij kunnen zijn is een belangrijk thema in mijn leven. Het komt telkens weer terug in verschillende vormen en is nu in deze wereld accurater dan ook. Soms voelt het als een gevecht . En heb ik soms het gevoel hard te hebben 'gewerkt' om deze mate van vrijheid te kunnen en mogen ervaren in 't leven. Maar dan gaat het vooral om de fysieke vorm van vrijheid. Me volledig vrijuit kunnen bewegen in deze wereld zonder me te laten vertellen wat ik wel en niet mag doen of zou moeten doen.

Vrijheid is iets wat voor velen niet van zelfsprekend is maar kent ook verschillende lagen.Voor mij betekend vrijheid ook oefening in het loslaten van " attachment " alle vormen van gehechtheid durven en mogen loslaten. Want immers, hoe minder je gehecht bent hoe makkelijker het is om los te laten, straks als we weer gaan. Kwamen we met niets... Gaan we met niets... In fysieke of materiële vorm. Maar ook mentaal en emotioneel. Misschien zijn die laatste laten nog wel moeilijker om los te laten dan de materie. In ieder geval daar word ik het meest mee geconfronteerd ?Dat gaat zeker niet altijd gemakkelijk of zonder pijn.

In de yoga filosofie maar ook in het boeddhisme leren we dat gehechtheid pijn of lijden veroorzaakt... Dit klinkt misschien wat zwaar maar kijk maar eens in je eigen leven. Iedereen heeft weleens te maken gehad met liefdesverdriet. Een relatie is verbroken... Iets wat je heel dierbaar was, heb je verloren. En dat geeft pijn. Tegelijkertijd kan die gehechtheid ook zorgen voor plezier, genot en blijdschap!

Onthechten betekend dan ook echt niet je een sober bestaan moet leven. Integendeel , geniet bewust en met volle teugen van al het moois dat je om je heen hebt gecreëerd. Op alle lagen van het leven. Maar oefen in onthechting. Hecht er niet teveel waarde aan. DWZ. Als het er niet meer is, stort niet je hele leven in.. dan begin je gewoon opnieuw. Zonder angst om te verliezen. Zonder angst om te verbinden. Zonder angst om je volledig te laten zien in je kwetsbaarheid, in je echtheid en puurheid. Gedachten patronen en emoties die zich steeds maar blijven herhalen zijn eigenlijk ook een vorm van attachment.

Ben je bereid om alle gehechtheid aan denken, emoties identificaties en personen los te laten? Je bestaat namelijk ook nog zonder ze. Er is niets mooiers dan een vrij hart ...Van waaruit liefde onvoorwaardelijk en puur mag stromen ...Geniet van deze reis! Wat betekent vrijheid voor jou ?

Liefs,Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2024 © Pranaki.com 
Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?