Tantra & Seksualiteit

15/04/2021

In Tantra gebruiken we de seksuele energie voor spirituele ontwikkeling en eenwording. Oke dit klinkt een beetje vaag. Hoe werkt dit dan in praktijk?

Tantra zegt:'Beleef en ervaar je seksualiteit in doelloosheid.' Dat wil zeggen , werk niet naar een doel (orgasme) de weg is het doel zelf ! Blijf in het moment.

Beginfase

Eigenlijk probeer je constant samen in die beginfase te blijven. Van het feit dat twee lichamen, twee energieën, twee zielen samen komen, elkaar ontmoeten. Dit creëert warmte en liefde die ervoor zorgt dat je kunt samen smelten. Neem de tijd, geen haast, geen doel. Dan kun je samen de diepte en de verstilling in gaan. Daar ga je voorbij tijd en ruimte en wordt de connectie extatisch. Dan wordt jullie samensmelting, meditatief en spiritueel.

Opwinding


Opwinding is energie. Die energie gaat verloren door tot een piekervaring (orgasme) te komen. Dat is zonde. Je bent je energie kwijt en er ontstaat slapte. Dit voelt als ontspanning maar is het eigenlijk niet. Je energie is verloren gegaan. Dit is bij mannen nog intenser (ejaculatie) dan vrouwen. De energie is naar buiten gericht.

Orgasme


Er zijn overigens wel verschillende vormen van orgasme (een vrouw heeft er minimaal 7!) maar daar kom ik op een later moment op terug. In een zogenaamde "orgastische staat" komen is trouwens via Tantrische oefening wel mogelijk. Zonder energieverlies. Maar ook dat zou dan weer mogen ontstaan zonder dat het een doel wordt..


Bij tantra creëer je juist samen een energieveld die positieve ontspanning oplevert. Als partners smelt je samen en geef je elkaar die vitale levensenergie waardoor energie circulair wordt. Er gaat dus geen energie meer verloren ! Je krijgt er energie van…en daardoor kun je daar uren in blijven. De energie die stroomt in een cirkel creëert eenheid, geeft gezondheid en vitaliteit , je voelt je jong en levendig !
Probeer het maar en ervaar zelf…

  • Inspired by Osho, first Sutra.
    ? Liefs,
    Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2024 © Pranaki.com 
Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?