Spiritualiteit

24/10/2021

~ The Journey to (inner) Freedom, Truth and Wisdom ~

Het uur van de waarheid is aangebroken (of dat was ‘t misschien al een tijdje, alleen kunnen we er nu echt niet meer onderuit).

*Vrijheid* ligt niet buiten ons. Het laat zich niet inperken door wie of wat dan ook. Vrijheid zit in onszelf, op het moment dat wij de kracht en moed verzamelen om voor onze eigen krachtige waarheid te gaan staan, het te doorleven en het werkelijk te kunnen leven. De moed en kracht om ons eigen authentieke pad te volgen, ook al gaat die wellicht tegen de stroming in. Ook al wordt deze veroordeeld en bekritiseerd. Ook al wordt deze onbegrepen.

Trouw te blijven aan je (ziels-)missie hier op aarde, te focussen en je vooral niet te laten afleiden door alles wat er in de buitenwereld om je heen gebeurt. Trouw te blijven aan je intuïtie. Je constant opnieuw blijven afvragen of dit nog kloppend is voor jou. De tijd durven nemen om daadwerkelijk te voelen en te luisteren naar je hart. De tijd van blindelings volgen is voorbij. De tijd van ignorance is over. We kunnen niet langer onze ogen sluiten en hopen dat vanzelf betere tijden zullen aanbreken. De tijd is nu! Gebruik je (innerlijk) verstand, die voorbijgaat aan de Mind.

Wanneer kun je daar gehoor aan geven? Op het moment dat je eerst stil bent geweest… Vanuit stilte ontstaat antwoord vanuit een plek waar de Mind allang niet meer actief is. Een antwoord wat komt zonder na te denken… Die is er namelijk al. Luister ernaar! En geef daaraan gehoor.

Om beter te kunnen luisteren en vanuit zuiverheid te kunnen voelen in stilte, is het soms fijn je even af te zonderen van al het nieuws wat op je afkomt. Gewoon even een weekje niet. Stilte, rust. Verbinden met je eigen nieuws. De boodschappen die op je wachten en pas hoorbaar worden als het stil daadwerkelijk stil kan zijn… Meditatie. Zeg dan niet; daar heb ik geen tijd voor. Als je alle schermtijd van je telefoon bij elkaar op telt zal dat vast meer dan 20 minuten per dag zijn… meer heb je niet nodig. Vertrouw op je innerlijke wijsheid. Waar je ook gaat, wat je ook kiest. En wees trouw aan die wijsheid die komt vanuit een plek die met de Mind niet meer te beschrijven is. Voorbij de plek waar emoties de overhand kunnen nemen (zoals angst, frustratie, woede etc.). En vertrouw er op dat die ander dat dan ook doet… (of niet, maar daar hoef jij dan verder niets mee) dat scheelt een hoop energie ?, energie die je goed kunt gebruiken om je licht op positieve wijze te verspreiden! Ieder zijn eigen authentieke pad, zijn eigen keuzes.

Je hoeft je niets op te laten leggen, je niet te laten dwingen, niets forceren en je zeker niet te laten chanteren. Jouw prachtige unieke weg, jouw waarheid, jouw wijsheid die verbonden is met de wijsheid van het universum, en daar voorbij…

Liefs,

Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2024 © Pranaki.com 
Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?