Healers en Healing

31/08/2022

Tegenwoordig zijn er zoveel mensen die healing, readings en van alles nog meer aanbieden.. dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Maar wat is een healing nu precies?

Hoe werkt het?

En hoe weet je of iemand een goede healer is?

Healers zijn zo oud als de mensheid.

Het zijn mensen die werken met de kosmische of universele levensenergie. Deze energie stroomt door alle levende wezens maar zit ook gewoon om ons heen, in de lucht, het water, de aarde en de zon!

Healers worden vaak gezien als mensen met een 'bijzondere gave' of 'helende handen' maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan leren werken met deze levensenergie. De één heeft er misschien meer feeling mee dan de ander. Net als dat de één talent heeft voor voetbal en de ander voor schilderen.

Iedereen kan in principe werken met deze universele levensenergie.

Healing gaat uit van het bestaan van de kosmische universele energie van waaruit alles bestaat, alles is opgebouwd en van waaruit dus alles met elkaar verbonden is.

Als deze energie vrijuit door ons heen kan stromen, voelen we ons goed en zijn we gezond! Maar zodra deze energie niet meer vrijuit kan stromen door wat voor redenen dan ook, ontstaan blokkades waardoor zowel fysieke als mentale/ emotionele klachten kunnen ontstaan.

Het idee van een healing is om deze energie blokkades op te sporen en met behulp van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam, ook op te heffen zodat de energie weer vrijuit kan gaan stromen.

Healers zijn dus eigenlijk een instrument om jouw levensnergie weer optimaal te laten stromen. Het zijn geen tovenaars of hocus pocus zoals dit er soms vanaf de buitenkant wel uit kan zien.

Helaas is het begrip "kosmische levensenergie" voor velen nog ongrijpbaar.. maar als je volgens Carl Jung "Een ervaring niet verwerpt als bedrog, alleen maar omdat je het niet kunt verklaren.. kunnen er wonderlijke dingen ontstaan!"

Door een traumatisch gebeurtenis in je leven, kan het zijn dat de energie rondom deze ervaring als het ware wordt opgeslagen en vastgezet in je energiesysteem en soms zelfs in het lichaam. Dit creëert disbalans, vaak voor een langere periode en zorgt ervoor dat de energie niet meer vrijuit door dat gebied kan stromen.

Vaak zorgt dit trauma ervoor dat soortgelijke gebeurtenissen zich blijven herhalen in je leven. Omdat de pijn of de boodschap hieronder 'gezien' wil worden, vrijgemaakt, begrepen zodat het uiteindelijk geheeld kan worden.

Vaak ligt dit diep verborgen, zijn het donkere stukken en ben je er zelf niet (meer) bewust van. Een healing kan helpen om hier weer 'het licht op te laten schijnen' , onbewuste stukken weer bewust te maken, zodat ze kunnen worden opgelost en geheeld. Weer een stukje meer leven in vrijheid!

Dit zijn vaak processen die wat langer duren. Een goede healer zal daarom nooit zeggen dat hij jouw blokkades in één keer weg zal halen... sterker nog , dat zal jouw eigen proces verstoren.

Een healer spreekt jouw zelfherstellend vermogen aan, zodat jouw helingsproces in gang wordt gezet. Je wordt geholpen om deze blokkades te traceren en de energie weer in beweging te zetten, zodat transformatie processen in gang kunnen worden gezet.

Een healing kan je dus helpen in je bewustwordingsproces, helpt je om energie te leren voelen, je bewust te worden van eventuele fysieke of energetische blokkades, kan je inzicht en helderheid geven in moeilijke situaties in je leven en kan je helpen om de energie weer vrijuit te laten stromen waardoor je je vrije en energieker zult voelen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een healing voor jou zou kunnen betekenen?

Of zou je graag zelf willen werken met de kunst van levensenergie en healing?

Stuur me dan gerust een berichtje.

https://pranaki.com/behandelingen/

Liefs,

❤
?
?
?
?
?

Michelle

*tekst geinspireerd uit een column van Susan Smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2024 © Pranaki.com 
Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?