Geschiedenis van Tantra

24/10/2021

Om er toch gelijk maar mee te beginnen: Er bestaat een hoop verwarring over Tantra en de betekenis hiervan. Zeker in het Westen wordt 't helaas vaak gebruikt als een zogenaamde " spirituele verwijzing " naar seks. Maar seksualiteit is slechts één van de aspecten binnen de tantra en wordt gezien als ' heilig '. Er zijn daarom ook veel ceremonies en rituelen binnen de Tantra afhankelijk van welke stroming je volgt.

Tantra werkt met de seksuele (levens) energie maar gaat zoveel dieper dan dat! Het woord tantra betekend: expansie, bevrijding maar ook weven of verweven. Tantra werkt o.a. met de mannelijke en vrouwelijke energie (die wij trouwens beiden in ons hebben ) om uiteindelijk spirituele eenheid of verlichting te bereiken. Voor het beoefenen van Tantra hoef je dus niet perse een partner te hebben!

Tantra is een spirituele stroming, een levenswijze/ filosofie die bijna 5000 jaar terug gaat! En komt vanuit het verre oosten. Zijn oorsprong ligt in het Hindoeïsme en het Boeddhisme. De tantrische traditie heeft vele verschillende stromingen, ieder met z'n eigen gebruiken , rituelen en beoefening. En zo als een mengelmoes in het Westen terecht gekomen.Dus wil je echt terug naar de oorsprong van Tantra? Dan is dat in het Westen maar moeilijk terug te vinden en zal je wellicht op ontdekkingstocht moeten gaan..Wordt vervolgd...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2024 © Pranaki.com 
Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?