Breathwork

De ademhaling nemen we vaak voor lief, maar is natuurlijk essentieel voor ons bestaan. Onze ademhaling blijft een heel leven bij ons, en is eigenlijk getuige van alles wat je meemaakt en ervaart...

Zodra er iets gebeurt wat ons weerstand geeft, hebben we de neiging de adem in te houden. Denk maar na; wat gebeurt er als je van iets schrikt Precies, je adem stokt. Dit gebeurt constant en onbewust zodra er iets is wat we eigenlijk niet willen. Maar juist door het vasthouden van de adem wordt de gebeurtenis en de bijbehorende emotie opgeslagen in het systeem en neem je daardoor voortdurend met je mee. Ook is het zo dat je mede hierdoor nooit volledig in- en uitademt. Je gebruikt de longen dus niet optimaal.

Bij een Breathwork sessie wordt je uitgenodigd en uitgedaagd 'verbindend' of 'circulair' te ademen. Dit houdt in dat je inademing direct overgaat in de uitademing en vice versa. De focus ligt ook meer op de inademing, waardoor je meer zuurstof het systeem binnenbrengt wat het normaal krijgt. Hierdoor komen veel afvalstoffen vrij maar wat nog belangrijker is; ook vastzittende en weggestopte emoties en gevoelens komen vrij. Dit betekent niet dat je de gebeurtenis herbeleeft als in een soort hypnose, maar wel dat de bijbehorende stress en angst eindelijk zijn weg naar buiten vindt.

Tarieven

Klik hier voor een overzicht van alle tarieven.

Combinatie met Shiatsu

De meest optimale manier om dit te ervaren, is als je in een ontspannen toestand de sessie in kunt gaan. Shiatsu helpt om het systeem te ontspannen, om alle betrokken meridianen en chakra's optimaal te laten stromen.

Schrijf je in

  Copyright 2024 © Pranaki.com 
  Chat openen
  1
  Scan de code
  Hallo 👋
  Kunnen we je helpen?